Cuando el activismo climático se equipara a un crimen

Hoy, el periodista catalán Jesús Rodríguez ha publicado un artículo en La Directa sobre la criminalización del activismo climático. En la pieza, titulada «Quan l’activisme climàtic s’equipara a un crim«, cita a numerosos expertos en la materia, entre ellos a nuestro compañero Daniel Amelang. El artículo dice así:

Dani Amelang, advocat de Red Jurídica, pensa que és “una barbaritat vincular amb organitzacions criminals la desobediència civil no violenta exercida amb la finalitat de denunciar els responsables de la crisi climàtica i defensar el planeta”. I pel que fa a la dimensió jurídica de la investigació contra Futuro Vegetal, assevera que les acusacions “no es corresponen amb la realitat”. Així i tot, recorda que el passat mes de setembre la Fiscalia General de l’Estat va mencionar Futuro Vegetal en l’apartat de terrorisme de la seva Memòria Anual de l’any 2022, “el que acostuma a ser l’avantsala d’un cop repressiu”. Per al professor Sergio de la Herrán, “la prova del fet que no constitueixen una organització criminal la trobem, en gran mesura, en què les seves accions de protesta tampoc són constitutives de delicte, és a dir, no poden afirmar que són una organització dedicada a cometre uns fets delictius que no existeixen”.

Se puede leer el artículo completo en este enlace

Red Jurídica es una cooperativa de abogados y abogadas que ejerce el Derecho desde una perspectiva crítica. Ofrecemos servicios en Derecho Penal, Civil, Familia, Laboral, etc

Related Posts

Leave a Reply


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

Categorías